7 съвета, които да ви помогнат да закупите евтина застраховка за мотоциклети

7

Важно е да купувате най-добре парите си, когато става въпрос за закупуване на застрахователна полица за мотоциклети. Имайте предвид, че евтината политика може да не осигурява достатъчно покритие. По-долу са дадени няколко съвета, които могат да ви помогнат да спестите пари от вашата мотоциклетна застраховка. Прочетете, за да разберете повече.

Изберете по-евтин велосипед

По-старите или по-малките мотоциклети не изразходват толкова много енергия, тъй като използват по-малки двигатели. В резултат на това вашата застрахователна полица също ще бъде евтина. Всъщност повечето мотоциклети са по-лесни за поддръжка и подмяна. Освен това, по-малките превозни средства не причиняват много наранявания или щети при инцидент. От друга страна, това може да не е така при класическите или скъпи мотори.

Избягвайте модифицирани мотоциклети

Вашите премии ще натоварят повече портфейла ви, ако имате модифициран велосипед. Причината е, че тези модификации могат да оскъпят ремонта или подмяната на вашия мотор. Освен това тези мотори са по-лесни за кражба.

Освен това внесените превозни средства са и по-скъпи, що се отнася до застраховката. Затова е много по-добре да избягвате да купувате необичайни или модифицирани превозни средства, ако искате да сте на сигурно място.

Ограничете пробега си

Ако карате много с мотоциклета си, ще трябва да платите по-високи застрахователни премии. Причината е, че няма да се налага да ходите при застрахователя си, за да получите парите за ремонт. Така че, ограничаването на пробега е чудесна идея.

Плащайте ежегодно

Можете да спестите много пари, ако решите да платите застрахователната си премия на една вноска. Причината е, че този метод ще ви позволи да избегнете плащането на лихва.

Подобрете сигурността на вашия мотоциклет

Подобрявайки сигурността на вашия мотоциклет, можете да спестите много пари за вашата застрахователна полица. Ето защо може да искате да оборудвате автомобила си с имобилайзер и аларми, за да държите крадците далеч. Освен това можете да инсталирате и тракер. Това ще помогне да си върнете велосипеда, ако някой го открадне.

Въпреки че това ще ви струва пари, спестените пари на вашата застрахователна полица ще бъдат много по-високи.

Паркирайте на сигурно място

Може да искате да държите велосипеда си на сигурно място, като бараката или гаража си. По този начин вашето превозно средство ще бъде много по-безопасно.

Споменете главния ездач на вашия мотоциклет

Ако на вашата застрахователна полица има неопитен или млад ездач, може да се наложи да платите по-високи застрахователни премии. От друга страна, опитен ездач ще трябва да плаща по-ниски премии.

Следователно това, което трябва да направите, е ясно да посочите основния ездач на вашия мотоциклет. И ако не следвате този съвет, той ще се приеме като вид застрахователна измама, което ще доведе до отхвърляне на вашите искове.

Накратко, това са няколко съвета, които може да искате да следвате, ако ще закупите полица за мотоциклет. Надяваме се, че с тези съвети можете да си купите евтина застрахователна полица.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta