Фактори, участващи в избора на перфектната гума за мотоциклети според вашите нужди

Ф

Не може да се отрече, че мотоциклетният двигател е много критичен компонент. С това казано гумата е не по-малко важна. Що се отнася до по-високата критичност, двигателят и гумата играят еднаква роля. И двата компонента са жизненоважни за безопасното каране. Бихте искали перфектно ускорение, както и управление от най-висок клас, което се произвежда от двата компонента. Подобно на двигателя гумата също помага за красиво изживяване при каране.

Много е важно да изберете мотоциклетни гуми въз основа на велосипеда, който сте закупили. Стилът на конеца, пристрастията, материала и т.н. трябва да вървят ръка за ръка с типа мотоциклет. Автомобилите не изискват различен тип гуми отзад и отпред, но това не е един и същ случай с велосипеди. Предните гуми са напълно различни от тези отзад. Гумите са направени според целта, за която е произведен мотоциклетът. Задната гума е направена по такъв начин, че да се грижи за мощността и ускорението, докато предните гуми се грижат за спирането.

Както споменахме, гумите са проектирани да отговарят на различни нужди. Мотоциклетите, предназначени за състезания, се нуждаят от гуми, които помагат в състезанията. По същия начин спортните велосипеди се нуждаят от гуми, които помагат на спорта.

Състезателни гуми

Най-търсеното качество на състезателния мотор е, че моторите се нуждаят от голям контакт със земята, дори когато са в екстремни ъгли на наклона. Състезанията изискват гумите на мотоциклета да изтърпят много и поради това те трябва да бъдат устойчиви на пробиване.

Спортни велосипедни гуми

Тези мотоциклети трябва да се движат наистина по повърхности. Те се нуждаят от добър контакт с повърхността и също така трябва да се представят при екстремно време. Съотношението нишка към празнота трябва да бъде увеличено, за да се осигури добро сцепление на тези гуми при всякакъв вид климатични условия.

Крайцерите гуми

Тези мотоциклети се нуждаят от гуми, които имат качествено сцепление на всякакъв вид повърхност, варираща от бетон или асфалт. Гумите са направени с баланс между максимален живот на резбата и по-добро сцепление.

Гуми за туристически велосипеди

Обикновено туристическите велосипеди се карат при различни метеорологични условия и ще трябва да се движат по различни повърхности за дълъг период. Това изисква гумата да има повече канали, защото в противен случай те могат да се разклатят при лошо време. Гумите също се нуждаят от голяма стабилност, за да позволят на водача да остане изправен без много усилия.

Ето защо е жизненоважно да изберете гуми въз основа на типа мотоциклет. Не трябва да имате предвид само финансите, но и комфорта, както и безопасността.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta