Уреждане на катастрофи при мотоциклети – какво да очаквате?

У

Сумата на плащането при уреждане на нараняване при катастрофа ще разчита в голяма степен на фактите и обстоятелствата около конкретната ви катастрофа с мотоциклет. Всяко произшествие с катастрофа с мотоциклет ще има различни наранявания и обстоятелства, поради което е малко вероятно всякакви две уреждания с мотоциклетни катастрофи да доведат до еднакъв паричен резултат.

Определяне на релевантни фактори от катастрофата

Тъй като жертвата при катастрофа с мотоциклет, която е претърпяла нараняване поради небрежност на някой друг, вие и вашето юридическо представителство ще имате задачата да докажете, че заслужавате обезщетението, което искате. Когато се достигне сума за сетълмент, фактори от произшествието се използват за определяне на сумата и правото. Следват областите, върху които трябва да се съсредоточите вие ​​и вашият адвокат, за да осигурите максимална компенсация.

Доказване на грешка при катастрофата на мотоциклета

Някои случаи на мотоциклетни произшествия са изрязани и сухи. Ответникът е причинил произшествието, няма зададени въпроси и вашето споразумение се присъжда след провеждане на преговори. Друг път не е толкова лесно. За да докажете небрежност, може да се наложи цитирането на пътното движение, че подсъдимият е издаден по време на произшествието, сметките на очевидци и т.н.

В повечето инциденти застрахователните компании предпочитат да водят преговорите извън съдебната зала. Ето защо много от тези искове за вреди никога не стигат до процес, особено когато има недопустимо доказателство, че подсъдимият е виновен.

Един сигурен начин да се докаже, че подсъдимият е виновен е да докаже, че те са били разсеяни. Някои често разсейващи фактори за шофьорите включват:

• Интоксикация

• Наркотици

• Разсейване на пътя или в колата

• Мобилни телефони

• Лошо зрение

• Лишаване от сън

Различните държави имат различни измервания на отговорността при автомобилни и мотоциклетни произшествия. Ако вашата държава присвои процент на вина за произшествието, ще получите само процент от сумата на сетълмента. Много ще се определи чрез способността на застрахователната компания на ответника да поеме част или цялата вина на своя клиент.

Застрахователни политики и ограничения

Повечето суми за уреждане на вреди при катастрофа с мотоциклет няма да надхвърлят максималните граници на застрахователно покритие на полицата на ответника. Когато бъде представена пред жури, сумата може да надхвърли размера на ограниченията на полицата. Все пак може никога да не съберете тази сума, ако ответникът няма други активи.

Както беше посочено по-рано, застрахователните компании по-скоро не биха искали да бъдат изправени пред съда, ако подсъдимият може лесно да бъде идентифициран като виновен. Преговорите за вашето споразумение ще се проведат с вашето юридическо представителство и адвокат на застрахователната компания. Вие имате последната дума дали ще приемете споразумението или искате да го изпробвате.

Травма, болка и страдание

За съжаление, някои инциденти с мотоциклети могат да доведат водача до сериозни сътресения. Когато произшествията са достатъчно лоши, те дори могат да доведат до смърт, оставяйки членовете на семейството да се борят за справедливо уреждане, за да покрият разходите.

Повечето обезщетения за искове за телесна повреда се използват за покриване на медицински сметки, пропуснати заплати, разходи за рехабилитация и др. Вашият законен представител също ще ви помогне да се борите за болка и страдание от инцидента, за да сте сигурни, че ще получите максимално обезщетение за нараняванията си.

Защо е необходимо юридическо представителство за вашия случай

Въпреки че сте претърпели инцидент с мотоциклет и най-вероятно все още се лекувате, не би трябвало да се справяте със застрахователните компании сами. Адвокатите за лични наранявания имат опит да се справят с всяка стъпка от процеса на уреждане на наранявания при мотоциклети, като ви съветват по пътя. Ако сте пострадали при инцидент с мотоциклет, може да имате право да съберете нанесените наранявания. Обадете се днес на адвокат за уреждане на вреди при мотоциклети за безплатна консултация по случая Най-хубавото е, че повечето адвокати не ви таксуват нищо, освен ако не спечелят делото ви и не ви осигурят парично споразумение.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta