Топ 3 начина за увеличаване на мотоциклетите

Т

Нека си го кажем. Ако притежавате мотоциклет, шансовете са да мислите за производителност. Мотоциклетите съществуват от началото на 20-ти век и от самото им създаване хората се опитват да увеличат силата си. Тези 3 лесни и евтини модификации не само ще увеличат производителността на вашия мотоциклет, но ще ви дадат увереност и ноу-хау, за да поддържате велосипеда си в топ форма.

Въздушни филтри

Ефективността на мотоциклета започва с въздух и въздушните филтри са първата точка за контакт на вашия двигател с външния свят. Въздушният поток играе критична роля в работата на вашия двигател и един прост начин да мислите за това е; повече въздух = повече мощност но повече въздух = по-лоша филтрация, така че трябва да играете балансиращата игра, за да намерите правилния микс.

Запасните въздушни кутии на повечето велосипеди са напълно подходящи, но простото надграждане може бързо да увеличи конските сили, тъй като те се фокусират главно върху филтрацията, а не върху производителността. Номерът е да не пропускате твърде много въздух, защото той може да съдържа замърсявания, които могат да навредят на вашия двигател. Състезателните велосипеди използват много неограничена филтрация на въздуха, тъй като са стриктно фокусирани върху мощността и повече въздух се равнява на по-голяма мощност, но те също разбиват и възстановяват двигателите постоянно и това не е това, което искам да прекарам всеки уикенд, искам да карам! И не забравяйте, поддържайте филтрите си чисти и ще поддържате велосипеда си доволен.

Запалителни свещи

Свещите правят света на вашия мотоциклет „въртящ се“, тоест без тях изобщо не би се въртял и качествените свещи могат да помогнат много за работата на вашия мотоциклет. Свещите трябва да се сменят на 20-30 хиляди мили според стандартите на производителите, но много зависи от това колко трудно карате. Ако сте по-агресивен ездач, може да се наложи да ги сменяте по-често и тъй като те са сравнително евтини, си заслужава да подобрите мотоциклетите.

Днес най-добрият избор на свещи са платината и иридият, и двата са добре напреднали от медните реликви, осигуряващи по-добра мощност и дълголетие. Предимствата на новите свещи включват: Оптимално горене, по-добра икономия на гориво, плавен и лесен старт и по-добри емисии. Всичко това е ключово, когато става въпрос за двигателя на вашия мотор и колко дълго ще продължи и колко добре ще се представи.

Гориво

Горивото играе много важна роля в работата на мотоциклета. Използвайте грешното гориво и може да жертвате мощта, производителността и дори живота на вашия мотоциклет. Първокласните горива имат по-малко добавки, които потенциално могат да навредят на вашия мотор и имат по-висок октанов клас, което води до повече мощност, по-чисто изгаряне и по-здравословен мотоциклет.

Продължителното излагане на нестандартни горива може да има продължителни ефекти върху вашия мотоциклет. Pinging, почукване и обратно изстрелване са всички потенциални странични ефекти от използването на гориво с по-ниско качество. Мотоциклетите са мощни машини, които изискват най-добрия газ, за ​​да работят оптимално и използвайки висококачествено гориво, можете да гарантирате, че мотоциклетът ви ще работи най-добре.

Ако използвате тези 3 съвета за ефективност, можете да бъдете сигурни, че ще увеличите мощността, ще намалите интервалите за обслужване и ще удължите живота на вашия мотоциклет, като същевременно ви осигурите повишено ниво на увереност и удоволствие. Всеки от тях има множество възможности, така че не забравяйте да направите някои изследвания и да разберете кои части отговарят на вашия стил на каране и желаните резултати. Ефективността на мотоциклета има всичко общо с мотоциклетиста и без мотоциклетист е просто доста тегло.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta