Съвети за избор на най-добрата застрахователна полица за мотоциклети

С

Изборът на подходящата мотоциклетна застраховка е важно съображение за много собственици на мотоциклети. Тази застраховка може да плаща за медицински сметки, произтичащи от мотоциклетни произшествия, както и за разходи за ремонт на мотоциклети. А мотоциклетната застраховка може да покрие и всички непогасени заеми на мотора. Всъщност, ако кандидатствате за заем за закупуване на мотоциклет, повечето заемодатели ще изискват да получите застраховка като част от процеса на кандидатстване за заем.

Застраховката за мотоциклети може да бъде скъпа, но има няколко неща, които можете да направите, за да сте сигурни, че получавате възможно най-добрата тарифа. На първо място, решете общия доларов размер на покритието, който ще ви е необходим, както и сумата, подлежаща на приспадане. Обикновено ще искате да получите покритие, което включва вас или друг водач, пътници, персонализирано оборудване, сблъсъци, незастраховани автомобилисти и медицински плащания.

Вашият щат може да има минимални ограничения, които трябва да спазвате, така че не забравяйте да ги знаете, преди да започнете ценови политики. И след това вземете оферти от няколко различни доставчици на застраховки, за да можете да направите сравнение на цените и да изберете най-евтината полица. Можете да направите това, като говорите със застрахователния си агент или като направите онлайн търсене на оферти за мотоциклетни застраховки.

Винаги се уверявайте, че сравнявате политики със същия размер на покритие и подлежащи на приспадане стойности. Не забравяйте, че самоучастието е сумата, която вие самите ще трябва да платите за всеки иск, който подадете, преди застраховката да плати нещо. Колкото по-висока е самоучастието, толкова по-евтина е полицата, но винаги трябва да сте сигурни, че самоучастието не е толкова високо, че да не можете да го платите, ако сте се инциденти.

И когато кандидатствате за застраховка за мотоциклети, е много важно да сте честни, когато отговаряте на въпросите във формуляра за кандидатстване. Няколко неща, които се вземат под внимание, когато кандидатствате за застраховка за мотоциклет, са вашата възраст, опит в карането, рекорд на шофиране и подробности за вашия мотор, като стойност, мощност, възраст на мотора и всякакви специални модификации. Ако не кажете истината за тези елементи, по-късно може да откриете, че застрахователната компания няма да извърши никакви плащания по вашите претенции, оставяйки ви да плащате сами всички медицински и ремонтни разходи.

Друг съвет, за да спестите пари от вашата застрахователна полица за мотоциклети, е да я свържете с друга застраховка, която вече имате. Например, ако в момента имате застраховка за вашия дом или други превозни средства, тази конкретна компания вероятно ще ви предложи значителна отстъпка от застрахователното покритие за вашия мотоциклет.

Също така е добра идея да вземете курс за безопасност на мотоциклети. Това ще ви помогне да спечелите отстъпка от вашата мотоциклетна застраховка, защото мотоциклетни компании се чувстват образовани и обучени ездачи, които разбират проблемите на безопасността, е по-малко вероятно да допусне общи грешки или да се отдаде на безразсъдно поведение.

Също така повечето застрахователни компании ще ви дадат допълнителни отстъпки, ако можете да съхранявате мотоциклета си на сигурно място като гараж или навес, което намалява шансовете да бъде ударен, вандализиран, откраднат или повреден от природните елементи. Дори да нямате сграда, в която да съхранявате велосипеда си, може да успеете да спестите пари, ако е паркиран в зона, която е покрита от система за наблюдение.

Поставянето на вашия велосипед с висококачествени аксесоари против кражба като брави на дискове, аларми и проследяване на сателит е друг начин да спестите пари от разходите си за мотоциклет. Самите тези устройства обаче могат да струват няколкостотин долара, така че винаги се консултирайте с вашата застрахователна компания, преди да ги закупите, за да сте сигурни, че спестяванията, които ще видите в застрахователните си премии, ще си струват допълнителните разходи.

Освен това много застрахователни компании ще ви дадат допълнителна отстъпка, ако няма да карате мотоциклета си през тежките зимни месеци, когато има по-голям шанс за инциденти поради лоши пътни условия. Това е чудесна възможност за спестяване на пари за ездачи, които живеят в северната част на САЩ. Ако обаче изберете това покритие, имайте предвид, че няма да можете да изведете велосипеда си за разходка, когато се появи топло заклинание за няколко дни през зимните месеци.

И накрая, поддържането на чист запис на шофиране както във вашите моторни превозни средства, така и на вашия мотоциклет ще ви спести много пари за вашата мотоциклетна застраховка. Застрахователните компании обичат да възнаграждават тези, които са останали с нисък риск. Те също искат да запазят вашия бизнес. Ако сте платили премиите си навреме в продължение на шест месеца и не сте имали претенции или движещи се нарушения, свържете се с вашата застрахователна компания и ги помолете да прегледат вашата полица за по-ниска цена. Много застрахователни компании автоматично ще направят това при подновяване на вашата полица, но ако имате годишна полица, трябва да се свържете с тях след шест месеца.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta