Получаване на подходящото покритие за мотоциклети, което да отговаря на вашия бюджет

П

Подобно на автомобилната застраховка, всяка държава изисква всеки, който кара мотоциклет, да има минимална застраховка гражданска отговорност, за да покрие медицински разходи и имуществени щети на друга страна, ако мотоциклетистът е виновен в произшествието. Освен това, ако мотоциклетът се финансира, финансовата компания вероятно ще изиска мотоциклетистът да носи и цялостно покритие и покритие за сблъсък. Въпреки че има прилики между закупуването на автомобилно и мотоциклетно покритие, знаейки разликите може да спести пари, като същевременно се уверите, че имате подходящо покритие за вашите нужди.

Определяне на правилния тип покритие на мотоциклета

Видът на покритие, от който мотоциклетистът се нуждае, зависи от това как се използва мотоциклетът. Например, ако мотоциклетист няма друго лице, което да кара колелото, тогава е възможно да се откажете от покритието, за да застраховате пътник. За мотоциклетистите в по-студените райони на страната е възможно да получат покритие за месеците, през които мотоциклетът не е на съхранение. Ако мотоциклетът е по-стар и не се финансира, може да не си струва да носите сблъсък и цялостна застраховка, тъй като цената на премиите и франшизата вероятно ще надвишава сумата, която мотоциклетът струва.

Намиране на покритие за мотоциклети, което да отговаря на вашия бюджет

Средството за спестяване на застрахователна премия за мотоциклети започва с разбирането на това, което определя ставката, която застрахователната компания начислява за мотоциклетна застраховка. Изчисленията започват с вида на притежавания мотоциклет. Премиум процентът е по-висок за спортни модели мотоциклети, така че въпреки че новият страхотно изглеждащ мотор с всички характеристики на скоростта може да впечатли другите, той ще потисне баланса на банковата сметка със застрахователните плащания в сравнение със стандартния по-стар мотоциклет. Възрастта също играе роля или при определяне на тарифата, която плаща мотоциклетистът; тези, които са на 20 години, плащат по-високи ставки, отколкото по-възрастните мотоциклетисти. В допълнение, сумата на самоучастието влияе върху застрахователната премия, ако можете да носите по-висока франшиза, по същество самозастраховане за леки злополуки; възможно е да платите по-ниска премия.

Поддържане на ниски цени за покритие на мотоциклети

Веднъж покритие на мотоциклета се получава, съществуват стратегии за поддържане на разумни застрахователни премии и дори тяхното намаляване. Когато мотоциклетист има малки искове, по-добре е да продължите и да платите разходите, а не да предявите иск, тъй като застрахователният превозвач счита всяко подадено иск като доказателство като повишен риск. Освен това периодично проверявайте записа на шофиране, тъй като грешка може да възникне точно както в кредитните отчети. Като информация, кредитният рейтинг на мотоциклетист също влияе върху застрахователните ставки, така че се опитайте да поддържате добър кредитен рейтинг.

Макар че няма много смисъл да се плаща твърде много за застрахователно покритие, е разумно да не се подсигурявате, тъй като мотоциклетистът ще носи финансова отговорност за всички разходи, които не са покрити от застраховката.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta