Покрити ли са мотоциклетите по закона за калифорнийския лимон?

П

Когато купувате мотоциклет или от предишен собственик, или от дилър, очаквате да работи правилно. Трябва да ремонтирате превозното средство отново и отново, трябва да ви направи малко подозрителни. Неспособността да функционира правилно след пореден брой опити за ремонт е ясен знак, че се справяте с това, което е известно като „лимон“. Знаем, че в Калифорния има специфични закони за потребителите по отношение на автомобилите с лимон, но дали законът обхваща и мотоциклети с лимон?

Да, мотоциклетите попадат в приложното поле на Калифорнийския закон за лимоните. Ако сте имали многократни гаранционни ремонти или прекомерно време в сервиза, трябва да се обадите на адвокат по лимонови закони за допълнителна помощ. Законът на Калифорния, който обхваща мотоциклети, ремаркета и лодки, е малко по-различен от закона, който обхваща автомобилите. Съгласно Калифорнийския закон за лимоните, мотоциклетите са обхванати от раздел 1793.2 (d) (1) на Гражданския кодекс, който обхваща „потребителски стоки“.

Потребителските стоки са обхванати от лимоновите закони, ако се продават с писмена гаранция и се купуват за лична или домашна употреба. Подобно на автомобилите, потребителските стоки трябва да бъдат подложени на разумен брой ремонти, преди да бъдат обявени за “лимони”. Но, за разлика от автомобилите, производителят може да изкупи обратно продукта или да го замени, за да изпълни задълженията си по калифорнийския закон за лимоните. Добрата новина е, че откритият дефект не трябва да “влошава значително употребата, стойността или безопасността”, което означава, че можете да възстановите парите си дори за някои незначителни дефекти.

Типичните дефекти компрометират безопасността при шофиране на мотоциклет, което прави кутиите с лимон по-здрави, отколкото при автомобилите. Важно е да се събере възможно най-много от документацията за ремонт. Те ще подкрепят иска ви и ще ви позволят да уредите иска по-бързо. Също така следете инцидентите по време на работа на мотора също е полезно. Документацията за продажба и гаранциите, предоставени по време на продажбата, отново могат да направят иск по-силен и по-лесен за получаване на възстановяване.

Собствениците на дефектни мотоциклети с лимон могат да поискат подмяна на мотоциклет или пълно изкупуване. Последното ще включва:

• Пълна цена на мотоциклета или платени месечни вноски и първоначална вноска

• Регистрационни такси

• Данък върху продажбите

• Случайни щети

• Разходи за наем на превозно средство и възстановяване на теглене

• Адвокатско възнаграждение

Въпреки това, малка сума пари може да бъде изчислена и приспадната от разходите за обратно изкупуване. Сумата на парите се основава на пробега, за който мотоциклетът е бил управляван преди първия проблем.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta