Основни съвети за поддръжка на мотоциклети за собствениците

О

Ездата на мотоциклета може да бъде вълнуваща. Що се отнася до поддръжката, ние всички зависим от сервиз, но всеки собственик трябва да развие чувство на увереност всеки път, когато се вози по отношение на основните знания за поддръжка. Изключително важно е да се избягват непредвидени механични повреди. Основното техническо ноу-хау помага да поддържате мотоциклета в добра форма и да работи безпроблемно. Сега няма нужда да бъдете приемани в автомобилно училище за обучение. Мислите ли да овладеете собствения си ремонт на мотоциклет? Абсолютно не се изисква! Основните умения за поддръжка ще ви помогнат да останете независими, да спестите време, да спестите пари и да се спасите от инциденти.

Сменете моторното масло:

Вашият мотоциклет има ръководство за употреба, където можете да разберете честотата на смяна на моторното масло. Обикновено техниците съветват да сменят маслото след изминаване на 2500 километра. Понякога тази цифра варира според вида на използваното масло (минерално, полусинтетично, напълно синтетично). Така че можете да смените маслото с помощта на гаечен ключ. Не е толкова трудно.

Проверете налягането в гумите:

Трябва ви само манометър за проверка на налягането. Обикновено производителите препоръчват умерена околна среда, т.е. когато гумите са студени, за да се провери налягането. Препоръките за налягане варират в зависимост от конкретния модел. Тези подробности могат да бъдат намерени в ръководството. Ако налягането е ниско, помислете за пълнене на въздух. Ако имате личен компресор или просто велосипедна помпа у дома, направете го сега.

Почистете въздушния филтър:

Независимо дали става въпрос за хартиен филтър, памучен филтър или филтър от пяна, проверявайте чистотата всеки път, когато сменяте двигателното масло. Извадете филтъра от корпуса му и го почистете правилно, следвайки ръководството. Ако е хартиен филтър, не можете да го почистите. За удовлетворение издухайте въздух за почистване. Ако е пяна, използвайте въздушен поток и в случай на памук може да се използва почистваща течност. Това ще помогне на вашия двигател да излезе много свеж въздух.

Проверете батерията:

Ефективността на батерията зависи от качеството и поддръжката. Ако батерията е по-стара от 3 години, е време да бъдете внимателни. Трябва да го проверите и промените незабавно, ако не поддържа такса. Ако сте изправени пред приглушена светлина, проблем при стартиране и т.н., проверете теста на скалата на напрежението с помощта на мултиметър.

Кабели за смазване и верига:

Много е важно корпусът на кабела за масло и мазнини, веригата и някои други фитинги за рязане. Помислете за омазняване в точки като плъзгащи се точки, точки на въртене и въртящи се точки. Така че смазвайте, когато откриете, че тези места са сухи.

Почистете тялото:

Тази задача трябва да се изпълнява през редовен интервал, за да се предпази мотоциклетът от замърсяване и да се защити оригиналната боя. Редовното почистване също помага за избягване на боклуци в железни части и поддържане на лъскав вид.

Всичко по-горе се нуждае от малко усилия, за да поддържате автомобила и да се насладите на безгрижно пътуване. Тези усилия за поддръжка изискват малко автомобилни технически познания. След като започнете да правите тем, всичко ще бъде лесно.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta