Основите на скейтборда

О

И така, видяхте всички трикове, каскади и маневри, които световноизвестните скейтбордисти като Тони Хоук са постигнали през годините, и сте решили, че сами искате да станете скейтбордист. Честито! Скейтбордът не само е забавен и е чудесен начин да поддържате форма (наистина е така), но, ако станете достатъчно добри и достатъчно талантливи, всъщност можете да си изкарвате хубаво и печелившо като професионален скейтбордист на улица или трик. Само си представете, когато попълните формуляр за кандидатстване за кредитна карта и стигнете до кутията, където се иска вашето занимание – и пишете на професионален скейтбордист. Това звучи доста готино, нали?

Сега, преди да започнете скейтборд кариерата си, вероятно има няколко неща, които трябва да знаете за скейтбордовете и самата скейтборд култура. Въпреки че съществува само от приблизително шейсет години (дайте или вземете няколко), скейтбордът просто избухна от подземна дейност в феномен на поп културата. Понятия като камиони, лента за захващане, палуби, колела и други вече се разбират от хора, които не са задължително силно ангажирани със скейтборда. В по-голямата си част хората, които се карат на скейтборд, са любители на забавленията, лесно се движат, които просто обичат живота и не се взимат прекалено сериозно – въпреки че се отнасят много сериозно към скейтборда.

В своята най-проста и основна форма скейтбордът не е нищо повече от каране или издърпване на каскади на скейтборд. Това е, наистина. Както при много други неща в живота, и при скейтборда има много повече неща, които просто стоят на палубата и се търкалят по улицата. Скейтбордът изисква много умения, сила и баланс. Без да имате силни физически качества, няма да можете да карате скейтборд за голямо разстояние или за много време. В този смисъл скейтбордът прилича много на карането на колело – всичко е свързано с тренировки, тренировки и повече тренировки. Трябва да се научите да извивате и измествате телесното си тегло, как да спирате, ускорявате, обръщате и други. Не забравяйте, че никой не взима нищо при първия опит, така че ще отнеме известно време, преди наистина да успеете да овладеете скейтборда. Но с малко практика и много търпение ще можете да го направите!

Друго нещо, което трябва да запомните за скейтборда, е, че светът наистина е вашето платно. Ако сте талантлив, сръчен и достатъчно смел, вие и вашият скейтборд можете буквално да отидете навсякъде и да правите всичко. От навигация по оживени градски улици до смилане на релси до навсякъде между тях, един най-добър скейтбордист никога не гледа на нещо по свой начин като на бариера. По-скоро те гледат на препятствията като на възможности за разширяване на собствените си граници и умения. И за определен период от време можете и вие! Най-страхотното при скейтборда е, че всъщност няма значение дали сте млад или стар. Ако имате страст да опитвате и научавате колкото се може повече за това, тогава скоро ще можете – най-малкото – да опитате всички трикове и движения, които любимите ви скейтбордисти изпълняват редовно.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta