Научете се да карате скейтборд – победете страха

Н

Има много хора, млади и стари, с желание да се научат да карат скейтборд. Един от проблемите с това обаче се опитва да победи страха, който идва с падането, докато се учиш на скейтборд. Нека се изправим пред фактите скейтбордът е спорт, който идва с огромна крива на обучение и падането е една от опасностите. Честно казано, не мисля, че някой обича да се отдалечава от деня на качване, въоръжен с обрив по цялото тяло. Ако го направите, може би сте малко мазохистични.

Вярвам, че повечето хора се страхуват, когато започнат да карат скейтборд, а много скейтбордисти все още се страхуват, когато направят някои от по-трудните си трикове и завъртания. Не си сам. Въпреки това, докато се научите да карате скейтборд, можете да победите страха. Ето няколко прости предложения, които ще ви помогнат.

  • Носи шлем. Не се притеснявайте, ако изглежда малко мрачно и какво от това. Инвестирайте в страхотно изглеждащ единствен по рода си шлем. Всъщност го персонализирайте сами и го направете уникален за вас. Дори бих могъл да стана ваша запазена марка, когато станете професионалист. Каската не само ще облекчи част от страха ви, но ще ви запази мозъка непокътнати много по-дълго.
  • Носете подложки за лакти и колене. Да, знам, че всички тези готини момчета в скейтборд парка не ги носят. Голяма работа погледнете лактите и коленете им, за да видите за какво сте, ако не ги носите. Съвсем наскоро ми бяха подменени изцяло и двете вътрешни колена и мога да ви кажа, че изобщо не е забавно и ме държи извън палубата.
  • Носете прилични кожени ръкавици без пръсти. Плъзгането по дланите боли и мога да гарантирам това. И не само, че боли краткосрочно, години по-късно на повърхността ми се появиха парчета чакъл. Чифт добри кожени, може би дори подплатени ръкавици ще направят чудеса, докато се научите да карате скейтборд и да побеждавате страха.

Само като правите тези три неща, това би трябвало да ви помогне да премахнете част от страха си от нараняване. Едно от нещата, които трябва да запомните, е, че страхът от нараняване е нормален страх. Това е вградено нещо, което ни помага да стоим изправени и да живеем по-дълго. О, и между другото, ако този “професионалист” долу в парка казва, че никога не се страхува, когато кара кънки, не му вярва, той най-вероятно се опитва да се изгради, защото да се страхуваш от падане е нещо нормално. Нормално е за опитни и тези, които искат да се научат да карат скейтборд.

Както вече казах, има огромна крива на обучение при скейтборд, така че падането идва заедно със спорта. Разчитайте, че ще паднете и ще боли. Но ако сте подплатени, няма да отнеме толкова време, за да се излекувате и всъщност най-вероятно ще продължите да карате и да се научите да карате скейтборд. За да се справите добре във всеки спорт, включително скейтборд, трябва да увиете ума си около спорта. Получаването на правилния психически статус ще ви помогне да преодолеете страха от нараняване, докато се научите как да правите оли или хелифлип.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta