Къща, в която можете да се пързаляте

К

Как бихте искали да имате къща, в която да карате кънки? Ами ако всяка повърхност на къщата е повърхност за кънки, дори леглото? Можете ли да си представите колко готино би било да се пързаляте от една стая на къщата си в другата или да поканите приятелите си? По-добре е от това да имате собствен скейтпарк във вашия двор. Макар да звучи като детска мечта или нещо, което бихте видяли във филм, за един мъж тази къща всъщност е реалност.

Миналата година при Франсоа Перин, архитект в Лос Анджелис, се обърна Пиер-Андре Сенизергес, бивш професионален скейтбордист и собственик на компания за спортни облекла с идея да създаде къща, която да бъде напълно скейт.

Макар да звучи като сбъдната мечта за вашия типичен скейт фен, двамата превърнаха тази къща в реалност и това беше голяма новина по-рано тази година в скейт общността. Перин беше дългогодишен фен на скейтборда и реши да поеме уникалния проект.

„Работих по скейт паркове, но тази къща за първи път успях да обединя тези две страсти“ той каза, визирайки любовта му към скейтборда и дизайна.

Всичко в окончателния дизайн на тази къща може да се пързаля, дори кухненският плот (металната тапицерия позволява смилане). Те го нарекоха PAS House, кръстен на инициалите на клиента и показаха дизайна на изложба за скейт култура в La Gaîté Lyrique в Париж през юли тази година. Разкрит беше пълен мащаб на прототипа на жилищната площ на къщата и дори някои скейтъри получиха възможността да го изпробват сами.

Интервю в NY Times разкри сесия с въпроси и отговори с архитекта за проекта. Г-н Перин споделя неща като какви са били най-големите му предизвикателства, както и как е възможно да се пързаляте на легло. Къщата също е напълно устойчива, така че е и екологична.

Архинект има няколко страхотни снимки на къщата за скейтборд, ако искате да се убедите сами. Въпреки че всички може да мечтаем да имаме къща, в която наистина да се пързаляме, това не е много практично за обикновения човек. Той също така идва с много солидна цена.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta