Кой е един от най-трудните за овладяване спортове? Скейт борд!

К

Скейт бордът му носи определен образ. Видеоклиповете за каране на скейт показват твърда музика. Ездачите понасят жестоки падания и се връщат веднага. Когато ездачът изпълни перфектен трик – той просто излиза извън площадката.

Не съм скейт бордър. Опитах няколко пъти. Просто ми беше твърде трудно да го направя. Ето защо пиша тази статия.

С един приятел водихме този дълбок разговор за това кой спорт е най-труден за овладяване. Той също е доктор и е едно от най-умните момчета, които познавам. Той възпита каране на скейт. Първо се засмях.

Той продължи да говори за изключителната координация, необходима за извършване на триковете. Обсъдихме малко от неврологията. И след като се замисля, трябва да се съглася. Сега не твърдя, че знам всичко за всички спортове, но това знам, че карането на скейт е много взискателно за координацията, баланса и уменията.

Ако някога сте седели и гледали децата в скейт парка, може би сте забелязали трудността в триковете, които изпълняват.

Нека поговорим малко за това, което се случва с тези трикове. Балансът идва през ушите, сайта и способността да знаем къде се намираме в космоса. Мозъкът ни дава тази способност и се извършва автоматично.

Някои хора имат по-добра координация от други. Това е естествен подарък за тях. Този дар за баланс и координация може да се научи.

Обикновеният човек може да стои на един крак в продължение на 30 секунди. Опитвайки това, ще откриете, че колкото по-възрастни сте, толкова по-трудно е това. Затварянето на очите намалява времето до 20 секунди.

Бих искал да знам колко дълго може да стои опитен скейтбордист със затворени очи? Спортен лекар за Олимпийските игри ми каза, че китайските гимнастички трудно са стояли 20 секунди със затворени очи.

Последен коментар, скейтбордистите са спортисти. Спортистът се нуждае от способността да функционира правилно. Това е пряко свързано с функционирането на мозъка и неврологията. Това е пряко свързано с храненето. Рядко може да се види качване на детски кънки с наднормено тегло. Това е толкова малко вероятно, колкото възрастен човек, който се занимава със спорта.

В същата бележка тютюнопушенето, наркотиците и алкохолът влияят пряко върху нервната система. Те унищожават мозъчните клетки и влияят на способността да координират всички функции.

За да се състезавате сериозно в този спорт – трябва да поддържате превъзходен здравословен начин на живот. Бих казал дори повече от повечето спортове, защото както споменах – карането на скейт е един от най-трудните за овладяване спортове.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta