Как може новата мотоциклетна екипировка да подобри возията ми?

К

Той караше повече от 20 години, когато целият му свят се промени. Трой Де Бака, мотоциклетист от Денвър, е пометен в катастрофа с мотоциклет. Преживяването беше такъв кошмар, че дългогодишният ездач се страхуваше да се качи отново на колелото си. Но вместо да остави страха му да го завладее, Де Бака се засили и се опита вместо това да намери решение.

За да се опита да реши проблема с катастрофирането на мотоциклетисти, Де Бака измисли изобретение. Той обаче не е единственият мотоциклетист, който излезе с високотехнологично решение на този много сериозен и често срещан проблем.

Високотехнологична мотоциклетна екипировка за подобряване на вашето пътуване

· SignalWear– Продуктът, който Troy De Baca измисли, се нарича SignalWear. Тази интелигентна уредба интегрира мигач в задната част на мотоциклетната ръкавица, за да подобри видимостта на ездача за другите автомобилисти. Светлината може да се активира чрез превключвател, вграден в палеца и показалеца на ръкавицата, или може да се активира дистанционно от SignalBox. SignalBox се свързва с мигача на вашия мотоциклет и след това безжично комуникира с ръкавиците, докато карате.

· Роуми нули– Мотористите имат много продукти, насочени към тяхната безопасност, но някои от тези продукти са направо неудобни. Ето защо производителите на Roame Zeros разработиха своя специална обувка за мотоциклети. Тези обувки са създадени за комфорт и безопасност. Проектиран с антиабразивна кожа и с бронирани панели D30. Трудно би било да се нарани, докато носите тези обувки, но производителите не спряха дотук. Те интегрираха спирачни светлини и превключватели в тези обувки, добавяйки ново измерение към и без това съзнателните ритници.

· Без спирачка– Следващата технология в нашия списък е BrakeFree. Това удобно устройство се прикрепя към вашия шлем и светва всеки път, когато забавите скоростта. Това извежда спирачната ви светлина на нивото на очите с другите шофьори. Използвайки алгоритъм, BrakeFree разпознава, когато забавяте скоростта, така че не е необходимо да бъде свързан с вашия мотоциклет. Това означава, че ако натиснете спирачките, понижаващото предаване или спирачката на двигателя, BrakeFree пак ще светне, за да уведоми шофьорите, че забавяте скоростта.

· Cosmo Connected– Подобно на светлината на каската BrakeFree, Cosmo Connected светва, когато спирате, но тази малка добавка за каска има допълнителна изненада. Той се свързва с телефона ви чрез Bluetooth и може да изпрати текстово съобщение до службите за спешна помощ или на някого, когото определите, с вашето местоположение, в случай че паднете.

· Sena 20S– Sena 20S е мотоциклетният комуникатор на бъдещето. Той претендира за възможността да се свързва с други слушалки Sena, за да позволи на ездачите да говорят помежду си, докато карат. Това обаче не е единственият трик на това устройство. Той може също да се свърже с вашия смартфон, което ви позволява да предавате поточно музика и да отговаряте на телефонни обаждания, докато сте в движение.

· NUVIZ– Тази невероятна технология се прикрепя към вашия шлем и работи като хедс-ъп дисплей. Можете да видите скоростта си или дори да използвате бордовия GPS на устройството за навигация. Това позволява на състезателите не само никога да не се изгубят, но и не трябва да спират, за да могат безопасно да разгледат карта. Това устройство също ще се свърже с телефона ви, ще предава музика и ще прави снимки или видео, докато се возите.

Мотоциклетите стават все по-напреднали, а също и екипировката, която носите, когато ги карате. Тези устройства не само правят ездачите по-видими, но и подобряват комфорта на ездача. Тепърва предстои да видим дали тези съвременни чудеса действително ще подобрят безопасност на мотоциклетистите.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta