История на скейтборда – от забавлението към страстта!

И

Идеята за скейтборда датира от времето, когато децата са строили салове и са използвали трупи, за да се носят по потоците за забавление. По същия начин, през зимите те се плъзгаха по ледените склонове с помощта на шейни. Това бяха времената, когато двуциклите бяха много популярни, но изключително скъпо нещо. Не всяко семейство би могло да си позволи такова за децата си или дори за себе си. Кънките, от друга страна, бяха най-добрата и достъпна алтернатива за двуцикли. Но тези кънки бяха проектирани лошо и лесно се чупеха. В същото време те не биха могли да служат на същата цел като двуциклите, тъй като не са имали прикрепен носител, нито биха могли да работят толкова бързо, колкото двуциклите.

За да направят скейтбордовете по-полезни, децата прикрепяха дръжка към нея и изглеждаха като би-цикъл без гребло. Това ще им помогне да закачат торба със стоки на дръжката и биха могли да я използват за различни полезни цели като пазаруване на хранителни стоки. Така се използваше скейт дъска в началните етапи.

С течение на времето и основните дизайни започнаха да придобиват по-изискани форми, тези креативни начини на транспорт се появиха като спортове като колоездене и ролери. Приключенското пързаляне е един от начините за транспорт, който се появи през последните няколко десетилетия като спорт. Младежите проявяват голям интерес към тази форма на спорт.

В края на 50-те години скейтбордът започна да се реорганизира, когато тийнейджърите убиваха времето си след училище на скейтбордовете си, обикаляйки из квартала, изпълнявайки страхотни трикове. Тъй като броят на любителите на скейтборда нарастваше, нарастваше и състезанието сред децата. Всички искат да бъдат най-готините хлапета в блока, затова започнаха да учат нови трикове и изградиха наклонени равнини и дървени конструкции в квартала, където могат да практикуват и показват тези трикове.

Тъй като първоначално идеята за забавление придоби популярност, тя беше приета като спорт. Това даде на тези деца платформа да покажат своите умения и да се прехранват от това. Все повече компании започнаха да спонсорират събития и те се провеждаха по-често. Скейтбордистите получиха възможност да обикалят и да покажат своите умения на по-голяма публика.

Някои от скейтърите превъзхождаха останалите и започнаха да изпълняват такива опасни трикове, които спортните събития не можеха да им позволят да правят пред публиката. Това породи екстремни спортове, където всички извънредни мотоциклетисти и скейтбордисти можеха да изпълняват опасни трикове и да показват своите умения. Те бяха толкова запалени по спорта, че са готови да поемат по-големи рискове и да изпълняват каскади, които биха оставили всеки от нас в страхопочитание!

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta