Значението на мотоциклетната застраховка

З

В повечето държави застраховката за мотоциклети е необходима съгласно местните закони. Наличието на тази застраховка ще предпази от загуба на активи, като спестявания или вашата къща, в случай че личните наранявания могат да доведат до съдебни действия срещу вас. Застраховката покрива също така срещу вандализъм, кражби, медицински сметки и щети. Ако имате мотора под наем или чрез лизинг, обикновено се изисква да закупите покритие.

Това покритие е законната сума, която се изисква за мотоциклетната застраховка. Сумата може да покрие всяка загуба на заплата за пострадалото лице, независимо дали е в резултат на увреждане или смърт. Няма значение дали сте виновни или другото лице може да носи някаква отговорност, все пак може да бъдете съдени и да трябва да платите за покритие, което не сте осигурили по време на инцидента. Всички последващи имуществени щети ще бъдат платени за подмяна или ремонт. Застраховката покрива и всички нужди в отбраната.

Политиките за неосигурени автомобилисти могат да бъдат закупени въз основа на това, че другият шофьор е подзастрахован или изобщо не е застрахован по време на произшествието. В този случай ще ви бъде платена сумата, необходима за сметки, поради медицинско обслужване, загубени заплати и всяко време, необходимо за болка и страдание.

Тези разходи могат да доведат до много пари и наличието на подходяща защита гарантира, че можете да разполагате с пари, за да защитите активите си. Всички медицински и погребални разходи, които могат да възникнат в резултат на произшествие, също могат да бъдат покрити чрез политиката за защита на личните наранявания. Те покриват себе си и всички пътници на мотоциклета.

Застраховката за мотоциклет с покритие срещу сблъсък заплаща за подмяна или ремонт на мотоциклета, в случай че е попаднал в инцидент. Инцидентът може да е резултат от други шофьори или злополука с дърво. Животните не са обхванати от сблъсък, но са с всеобхватно покритие. Защитата със застраховка за вашия мотоциклет осигурява покритие, от което се нуждаете в злополучен случай на инцидент.

Ето списък на някои допълнителни покрития за аксесоари, които може да искате да закупите за вашия мотоциклет.

• Пътната помощ ще покрие всички необходими тегления, незначителни ремонти и гориво или други течности, необходими, ако се задържите и блокирате.

• Покритието под наем ще покрие разходите за наемане на резервно превозно средство или мотоциклет за транспорт, в случай на злополука.

• Покритието на ремаркето ще покрива ремаркета, които се използват за транспортиране на мотора.

• Прекъсването на пътуването покрива всички разходи, които са направени, ако моторът е повреден по време на пътуване.

Има много повече аспекти на мотоциклетната застраховка, за които ще трябва да се свържете с местния застрахователен агент, за да разберете подробностите. Те са в състояние да ви помогнат с намирането на политика във ваша полза. Ако вече имате застраховка за дом и превозно средство, можете да разгледате комбинирането им, за да получите отстъпки от застраховката за вашия мотоциклет. Разговорът с агента може също така да разкрие много допълнителни отстъпки, които се предлагат по определени причини. Покритието на вашия мотоциклет осигурява лекотата да знаете, че сте защитени.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta