Видове седалки за мотоциклети

В

Въпреки че всички мотоциклети се предлагат със седалка като стандартно оборудване, не е необичайно мотоциклетистът да смени мястото си почти веднага. Сигурен съм, че си мислите, че може да изглежда странно, но всъщност не е така. Има няколко вида седалки и в зависимост от вашето приложение можете да изберете да смените седалката от първоначалната си версия. Ако вземете решението да смените седалището си, ще имате няколко неща, които трябва да имате предвид. Първо трябва да решите какво ще бъде основното ви приложение. Ще пътувате ли на дълги разстояния или ще обикаляте из града? Какви видове материали предпочитате в седалка? Нека да поговорим за някои от вашите избори и как те могат да ви бъдат от полза, докато проучвате възможностите за надграждане на вашата седалка за мотоциклети.

Вътрешен материал – След като решите основното си приложение, можете да определите кой материал ще отговаря най-добре на вашите нужди. Можете да избирате от пяна или гел. Ако сте решили, че ще пътувате предимно в малкия си кръг, ще тичате из града, напред-назад до работа или училище, тогава седалката от пяна най-вероятно ще ви е достатъчна. Пяната седалка ще осигури много комфорт за случайни или дори ежедневни кратки пътувания. От друга страна, ако сте решили, че вашето приложение ще изисква каране на по-дълги разстояния и седене за по-дълги периоди, тогава може да помислите за гел седалката. Гелната седалка ще отговаря на тялото ви и ще ви осигури необходимата опора, необходима за комфортно пътуване за по-дълги периоди. Поддръжката, съчетана с мекото усещане, ще ви бъде от полза за туристически приложения.

Външно покритие – Когато вземате решение за външния материал, който ще изберете за вашето място, ще трябва отново да се обърнете към молбата си. Дали тази седалка ще бъде изложена на слънчева светлина за продължителни периоди? Ще карате ли под дъжда или ще седите на седлото за дълги разходки? Ще можете да избирате от кожа или винил. Ако отново карате мотоциклета си в сценария с кратък затворен цикъл, виниловото покритие вероятно ще е достатъчно. Ако паркирате мотоциклета си в гараж и той няма да бъде изложен толкова много на елементите, винил може да е всичко, от което се нуждаете. Ако обаче ще карате по-дълго време и сте изложени на въздействието на елементите, кожата може да е най-добрият вариант за вас. Коженото покритие ще диша, ще издържи по-добре излагането на слънчева светлина и като обработвате кожената си седалка, ще удължите живота си далеч след живота на виниловата седалка.

Изводът е, когато избирате следващата си мотоциклетна седалка, отделете няколко минути, за да разберете напълно как възнамерявате да карате мотоциклета си. По този начин ще се уверите, че ще можете да постигнете целите си, докато надграждате от седалката на мотоциклета си.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta