Как да използваме Google Trends като референтен източник за създаване на публикация в блог

К

Google Trends е индикатор за това колко хора търсят даден термин за определен период от време. Той ви дава общ преглед на темите, които светът търси. Тенденциите могат да бъдат допълнително сортирани в зависимост от тяхното географско местоположение, категории, период от време и т.н., а също така ви позволява да сравнявате между вашите търсения. Платформата Google Trends е доста лесна и лесна за ползване. Те също имат малки графики освен заглавието, което ви показва колко гореща или студена е темата в даден период от време. И така, как тенденциите на Google могат да помогнат на SEO и създаването на публикация в блог? По-долу са изброени няколко идеи, които можете да приложите за вашия блог, но преди това нека да разгледаме основните характеристики на Google Trend.

  1. Показва популярността на ключовите думи с течение на времето

  2. Сравнение между вашите търсения

  3. Бъдете в течение с последните актуални тенденции.

  4. Разделете резултатите си по отношение на изображения, новини или търсения в YouTube.

Идеи за блогове:

Информираност на конкурента: Можете да въведете името на вашия конкурент и да видите как те се развиват в краткосрочен или дългосрочен план. Ако те са във възход, можете да извършите по-задълбочено проучване, за да разберете защо и как можете да се възползвате от техните стратегии за вашата собствена марка.

Исторически данни: Вместо да сравнявате тенденциите от изминалата седмица, удължете времевата линия до цяла година или повече. Google разполага с много информация, която можете да използвате за вашата марка в бъдеще. С помощта на исторически данни, които ще забележите за повечето общи ключови думи, относително фиксирана промяна на тенденцията от месец на месец е предимно дефиниран модел. След това можете да използвате тези ключови думи, докато са на път към върха, за да съставите и публикувате съдържанието си.

Brainstorm Ключови думи: Правете периодична проверка за ключови думи, свързани с вашата тема, и проверете дали има тенденции за намаляване или увеличаване на ключови думи. Тенденциите в Google също ви помагат да прецизирате търсенето на ключови думи, насочени към конкретно местоположение / държави, което ще ви помогне да решите дали е полезно да използвате тези ключови думи в блога си, докато насочвате към тези местоположения. Ако ключовите думи, които сте избрали, не се представят добре в областите, към които сте насочили, можете да сравните или да прегледате друга стратегия.

Мозъчна атака на теми и идеи за публикация в блог: Използвайте заявки, свързани с Google Trends, за да ви помогне да идентифицирате свързаните ключови думи, които хората търсят, и да проучите допълнително техните индивидуални тенденции и да излезете с информация, която ще ви помогне да публикувате съдържанието на вашия блог. Освен това можете да изберете категории в тенденции, след това подкатегория и също така да проучите тази категория за идеи за съдържание.

Използването на Google Trends е лесно, но за да се разбере как да се използва по-голямата част от предоставената информация, е необходимо известно време, за да се овладее. Най-добрата практика е да използвате Google Trends като референтен източник за вашия дигитален маркетинг и свързана със съдържанието стратегия и да бъде в крак с тенденцията.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta