Как да се справим с Google Panda

К

Въздействието на Google Panda доведе до множество уебсайтове или ранг, или резервоар. Подчертава се, че „най-качественото съдържание“ трябва да получи своите дължими награди, докато „най-нискокачественото съдържание“ трябва да понесе гнева на Panda. Уебсайтовете с „най-нискокачествено съдържание“ могат да се спасят от гнева на Panda, ако заменят съдържанието си с оригиналното, или в противен случай трябва да се държат готови да избледнеят до незначителност срещу вълната на Google Panda. Google има стотици механизми за контрол на качеството. Сред тях неговата Panda изглежда е една от най-безпощадните системи, която неутрализира съдържанието на копията. В резултат на това партньорските сайтове изглежда са засегнати зле. Въздействието на Panda може да засегне 20 до 80 процента от уебсайтовете като цяло. Това може да доведе до мизерни спадове на видимост при търсене за голяма част от уебсайтове в търсачката на Google.

Това въздействие обаче е ограничено до тези уебсайтове, които са нарушили условията за авторското право, като копират съдържание от други и припокриват същите или подобни теми с незначително различни варианти на ключови думи. Твърди се, че Panda swipe понякога не може да разграничи оригиналните уебсайтове от дублиращите се и това води до лошо представяне на трафика на оригиналните уебсайтове. Въпреки това твърдение, Google твърди, че Panda разглежда оригинално съдържание и им дава надлежни редици. Също така, той се отличава с уникалния дизайн, оригиналното съдържание и добрата навигационна скорост на уеб страниците, наред с други. Ако Panda установи, че уеб съдържанието напълно отговаря на параметрите му, тя ще им даде подходящи оценки. В резултат на това потокът от уеб трафик към тези уеб страници ще се раздуе автоматично.

Независимо от това, хиляди собственици на уебсайтове се обявяват против този изкуствен интелект в страха да не загубят редиците на страниците и огромния уеб трафик за една нощ. Google обаче настоява за предпочитанията си за качествено съдържание пред количество. Тази гигантска търсачка ясно изрази своята позиция в официалната си публикация в блога, която съдържа 23 подходящи въпроса. Ако собствениците на уебсайтове преминат през този набор от въпроси, те ще разберат какъв вид съдържание може да отговаря на параметрите на Panda.

Сега митът за оптимизацията на търсачките (SEO), за който се смята, че е всемогъщ, може би ще загуби значението си. Panda казва, че излишните статии с правописни, стилистични и фактически грешки вече няма да получат безплатна карта. Само качествено, базирано на теми, основано на изследвания, информативно, авторитетно и безупречно съдържание ще помогне за оптимизиране на потока от трафик на уеб страници и това в крайна сметка ще подобри класирането им в Google.

На фона на итерациите на Google Panda, собствениците на уебсайтове се страхуват от сериозна реакция. Досега са успели да играят на криеница с параметрите за проверка на качеството на гигантската търсачка. Но не е вярно, че досега в Google не е имало такава система за наблюдение. За да бъда честен, беше там на място. С появата на актуализациите на Google Panda в последно време, системата за мониторинг е подсилена само с по-силни механизми. В резултат на това ефективността на симулираните статии и други техники на SEO ще бъде подложена на по-строг скенер и шансовете за лесно бягство ще бъдат почти нулеви. Има обаче няколко прости средства, които могат да се справят успешно с ударите на Panda. Те са както следва.

i) Бъдете оригинални и останете в безопасност.

ii) Използвайте уникално съдържание за уебсайтове и се уверете, че е извършено задълбочено проучване за създаване на съдържание.

iii) Исковете в съдържанието трябва да съвпадат с предложенията за услуги и продукти на уебсайта.

iv) Избягвайте да използвате повтарящи се описания на продукти и услуги.

v) Използвайте максимален брой „Връзки за следване“ (Връзки към целевия сайт от сайтове в социалните медии).

vi) Избягвайте да използвате софтуер за оптимизация.

vii) Увеличаване на броя показвания на страници и степента на отпадане

viii) Увеличете броя на рекламите на уеб страниците.

ix) Използвайте онези шаблони, които имат ново съдържание.

С въвеждането на Google Panda в мрежата е създаден много шум и шуми. Въпреки че е накарал хиляди уебсайтове да страдат поради липсата на оригиналното им съдържание, той е породил надежди сред хиляди стотици собственици на уебсайтове, които са били в мрачните кътчета на търсенето с Google. Panda, въображение на инженер на Google на име Navneet Panda, ги наблюдава и постепенно ги изтласква от обхвата на конкуренцията за генериране на трафик. Съживяването на влошена уеб страница обаче е възможно само когато те заменят съдържанието си на копие с оригиналното съдържание.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta