Как да възстановите уебсайта от наказанието на Google

К

Ако сте блогър или управлявате собствен бизнес, тогава ще знаете, че получаването на санкция от Google на вашия уебсайт е един от най-значителните неуспехи, които можете да получите. Това може значително да намали трафика ви и днес много уебсайтове се наказват за нарушаване на насоките на Google.

Мат Кътс съобщава, че Google предприема всеки месец над 400 000 ръчни действия. Google наказва много уебсайтове с алгоритмични актуализации като Penguin и Panda. Известен факт е, че само 20 000 уеб администратори подават искане за преразглеждане.

Защо сте наказан?

Преди да намерите решението, трябва да разберете причината, поради която сте били наказани. Причините за това може да са няколко и ако забележите внезапен спад на трафика, трябва да проверите дали ако Google спазва всяка насока.

Някои от причините, поради които може да сте били наказани, са посочени по-долу:

  • Може да сте използвали нискокачествени връзки или препратки. Обратните връзки от уебсайта, които нарушават насоките на Google, може да са отговорни за вашето наказание.

  • Може да сте скрили малко текст от потребителите, използващи CSS.

  • Може да сте използвали връзки от уебсайтове за възрастни или хазарт.

  • Може да сте използвали дублирано съдържание.

Също така трябва да определите какъв тип алгоритмично наказание имате. Можете да направите това, като отбелязвате периодите. Трябва да запишете времето, когато уебсайтът ви е загубил трафик, и времето, когато Google актуализира техния алгоритъм за търсене.

Как да се възстановите от наказанието?

Сега има много начини да се възстановите от това наказание. Съобщава се, че 95% от всички санкции на Google са свързани с профила за обратна връзка на уебсайта. Така че първо трябва да премахнете всички лоши и евтини препратки, които сте използвали на вашия уебсайт.

Сега може да се наложи да видите дали уебсайтът ви е страдал от актуализация на Google Penguin. Сякаш е пострадал от актуализация на Google Penguin, може да се наложи да погледнете вашето кодово разпространение на текст. Тази актуализация обикновено наказва онези уебсайтове, които са прекалено оптимизирали ключовите си думи за пари.

Друг важен въпрос е по отношение на популяризирането на вашия бизнес и уебсайт. Google е сериозно против спонсорирано съдържание, което бързо преминава PageRank. Ако желаете да популяризирате вашите бизнес услуги в блог, тогава трябва да използвате атрибут nofollow, така че класирането ви да е безопасно.

Ако имате уебсайт, който е изцяло базиран на съдържание, тогава може да сте активирали коментари за вашето съдържание. Знаете, че не всеки коментар е истински коментар, така че трябва да се отървете от тези спам коментари. Всички мразят спамерите и Google знае това. Ако вашият уебсайт има много спам коментари, тогава вашият уебсайт може да бъде наказан.

Друг критичен фактор е „ниша“. Google придава голямо значение на уместността. Така че, ако имате връзки от други уебсайтове, които не са свързани с вашата ниша, това е лоша индикация за вашия уебсайт до Google. Това бързо ще накаже вашия уебсайт.

Е, това бяха някои от основните причини, както и средства за наказване. Тези решения могат да ви помогнат да върнете класирането на вашия уебсайт.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta