Как да избегнем наказването на финансовия ви уебсайт от Google

К

Ако работите с финансов уебсайт, можете да научите нещо или две от Google. В Google те винаги се опитват да обслужват клиентите си възможно най-добре и знаят как да го направят. Ако следвате духа на насоките за съдържанието на Google, ще угодите и на посетителите си.

В крак с Google. Ще се изплъзнете в класацията, ако съдържанието и дизайнът на сайта ви отговарят на непрекъснато променящите се изисквания за съдържание. Когато направите нещо, което противоречи на указанията на Google, вие сте наказани. Целта им не е да ви накажат, колкото да повишат съдържанието, което ще се хареса на потребителите му, и да изтласкат останалите надолу в класацията.

Когато Google актуализира, той го прави по основателни причини. Тези промени обаче могат да принудят некачественото съдържание извън картата. Пример за това е актуализацията на Penguin от 2012 г., описана като алгоритъм за уеб спам, който засегна 1 от 10 резултата от търсенето.

От 2012 г. насам актуализацията на Penguin премина през няколко повторения. Работи в реално време, което означава, че новият бизнес вече не може да се измъкне от некачествено съдържание или дизайн на сайта в продължение на няколко месеца, докато не се насочи към подобряване на предлагането си. Google ще забележи и ще се справи с тези сайтове незабавно.

А Penguin е само един от многото алгоритми, които Google използва, за да поддържа качеството на резултатите от търсенето си. Тъй като Google може да унищожи бизнес с едно натискане на превключвателя, по-добре е да сте наясно какво правят и кога.

Ако сте работили усилено на вашия сайт, но той все още не се класира добре, може да сте били наказани за нещо, без да го осъзнавате. Ако търсите името на вашата марка и сайтът ви се класира зле, или позициите на страницата ви са се плъзнали на страница две или три без видима причина, най-вероятно сте били наказани.

Google не винаги съобщава за промените, които прави. Съществуват често срещани причини за санкциониране, така че ви препоръчваме първо да ги разгледате.

Дублирано съдържание

Независимо дали е намерено във вашия домейн или в мрежата, дублирано съдържание кара Google да се справя.

Някои хора умишлено създават дублирано съдържание по не злонамерени причини. Например може да имате страница със съдържание и дублирана страница, която е просто форматирана за печат.

В такъв случай трябва да посочите предпочитания URL адрес до Google. Това се нарича канонизация. Един от начините да направите това е да използвате Search Console.

Google го предпочита, ако не се опитате да попречите на паяците му да разглеждат страници (например с помощта на файл robots.txt). Далеч по-щастливо е, когато използвате канонизация, за да му кажете кои страници са дубликати и коя страница предпочитате.

Можете също така да избегнете санкции за дублирано съдържание, като:

да сте последователни относно формата, който използвате за вътрешно свързване към страници;

използване на 301 пренасочвания, ако сте преструктурирали сайта си;

свеждане до минимум на повторението на шаблона, например чрез избягване на дълъг текст за авторски права в долната част на всяка страница и замяната му с нещо по-кратко, което води до вашата основна страница с информация за авторските права;

избягвайте заместители, ако сте в процес на (пре) проектиране на вашия сайт;

консолидиране или диференциране на страници с подобно съдържание.

Някои хора създават дублирано съдържание в различни домейни, за да увеличат целенасочено употребата на ключови думи и да се придвижат нагоре в класацията. Google не иска потребителите му да виждат цяла страница с връзки, които доставят едно и също съдържание.

Google не страда от този вид измама. Той ще накаже тези домейни без да се замисля.

Купуване на връзки

Наличието на повече сайтове, които водят до вашия, се е приемало като доказателство за полезността и качеството на вашия сайт. В наши дни обаче една връзка от висококачествен уебсайт струва много повече от много връзки от нискокачествени уебсайтове.

Ако купувате връзки, стандартът на сайтовете, които се свързват с вас, вероятно ще бъде много лош. Това не само не помага на класирането ви, но всъщност ще се противопостави.

Твърде много взаимни връзки

Както при закупуването на връзки, Google приема твърде много реципрочност е знак, че се опитвате да манипулирате класирането, вместо да осигурите качествено изживяване за посетителите си.

Отговорът? Наказание.

Няма достатъчно изходящи връзки

Google очаква висококачествените уебсайтове да разберат, че не съществуват изолирано и че има други сайтове, които потребителите му могат да намерят за полезни. Почти всеки бизнес има безплатни продукти, услуги и информация. Google възнаграждава бизнеси, които имат по-широк поглед върху нуждите на своите клиенти.

Неработещи вътрешни връзки – Ако сте прекъснали връзки на уебсайта си, това означава, че посетителите ви попадат в дупки и се блъскат в задънени улици. Тъй като Google иска възможно най-доброто изживяване за своите потребители, той наказва уебсайтове, които не се грижат за тяхната инфраструктура.

Счупени външни връзки – Връзката към качествени сайтове се гледа благосклонно от Google. Ако обаче детайлите на тези страници се променят, това ви оставя с нарушени външни връзки, разочаровани посетители и потенциална санкция от Google.

Пълнене на ключови думи – От актуализацията на Penguin през 2012 г. пълненето на ключови думи и други опити за манипулиране на резултатите от търсенето бързо излизат от мода.

Най-добрият подход към SEO е да сте наясно с ключовите думи, които вашата целева аудитория ще търси, и да ги използвате естествено в наистина полезно съдържание.

Прекалената употреба на мета ключови думи – Това е подобно на пълненето на ключови думи, но в този случай сте пълнили мета таговете, а не основното съдържание. По същество вашите мета ключови думи имат за цел да помогнат на търсачките и техните потребители да разберат съдържанието на вашия сайт.

Прекаляването с мета ключовите думи е еквивалент на тези пликове, където рекламните съобщения се отпечатват върху целия плик. Дори не е необходимо да отваряте плика, за да знаете, че сте получили загуба на време за нежелана поща. Направете това на Google и те ще поставят сайта ви в черния списък и ще продължат напред.

Предено съдържание – преденото съдържание е преформулирано съдържание. Единствената оригиналност, която можете да очаквате в тези статии, е креативно използване на речник. Предените статии могат да разширят границите на граматиката, тъй като авторите се стремят да пренапишат съществуващото съдържание с единствената цел да избегнат антиплагиатския софтуер.

Има много статии, написани за това колко съдържание ви е необходимо за вашия уебсайт и колко често трябва да публикувате. Твърде малко статии говорят за това как качеството печели над количеството.

Сайт, който предлага оригинални, полезни, експертни съвети, ще обслужва своите посетители по-добре от уебсайтове, които плащат на евтини писатели да въртят съдържание.

Google се съгласява.

Лоши мобилни уебсайтове – Google обича мобилните устройства. Както е типично за Google, това е така, защото потребителите на Google харесват мобилни устройства.

Търсенията в мобилен интернет надминаха търсенията на настолни компютри през 2014 г. Процентът на уеб страниците, посещавани чрез мобилни устройства, се увеличава навсякъде по света.

С достъпа до планини данни и директна връзка към желанията на своите потребители, Google знае, че мобилността е от решаващо значение. Ако не отговаряте на нуждите на мобилните потребители, можете да очаквате вашият сайт да се изплъзне надолу в класацията в полза на сайтове, които предлагат мобилни версии или реагиращ дизайн.

Едно от най-новите допълнения към идеята на Google за това какво прави добрия мобилен сайт се отнася до изскачащите прозорци. Изскачащите прозорци могат да бъдат ефективни за генериране на потенциални клиенти, като улавят много имейл адреси. Те обаче са и много натрапчиви и могат да възпрепятстват преживяването на посетителя, особено чрез мобилни устройства.

Благодарение на актуализацията „Натрапчив интерстициален“ изскачащите прозорци, които обхващат цяла страница, се считат за бариера пред търсеното съдържание. Сайтовете, които ги използват, са изправени пред наказание от Google.

Освен че вашият сайт се придвижва нагоре в класацията, трябва да поддържате най-добрите практики, за да избегнете обратния път. Пейзажът на интернет винаги се развива. Докато някои фактори за предоставяне на качествени, полезни уебсайтове са здрав разум, други се нуждаят от известен опит, за да разберат, разгадаят и поправят.

Наличието на финансов опит и способността да го предоставяте на посетителите си е от съществено значение за вашия успех, но това не е достатъчно, за да сте сигурни, че се справяте добре в класацията.

За да сте сигурни, че вашият финансов уебсайт предлага възможно най-доброто изживяване на вашите посетители и избягва ненужно наказание от Google, свържете се с професионалист по финансов уеб дизайн с дългогодишен опит във финансовите услуги и уеб дизайна.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta