MOMpreneurs: Грижа за теб

M

Замисляли ли сте се или дори сте признали на някого, че просто нямате време за себе си поради работата си и родителските си задължения? И някога имало ли е някой да те погледне и да наведе главата й настрани и да каже: “Наистина ли?” За съжаление много хора не разбират какво е да си майка и предприемач. Ето няколко начина, които могат да ви осигурят качественото време за вас, което заслужавате.

Ставам рано

Това може да е трудно, особено ако не сте сутрешен човек. Ако обаче опитате за около седмица, може да откриете, че ставането с час по-рано ще ви помогне да започнете деня си спокойно и спокойно. Всички знаем колко е трудно да натискаме бутона за отлагане отново и отново, само за да установим, че това е довело до безразсъдно бързане и издигане на децата. Задаването на тази аларма един час по-рано (без да натискате бутона за отлагане!) Ще ви даде малко време за себе си.

Зависи от положителните утвърждения

О, тези цитати! И о, колко влиятелни могат да бъдат те! Умът е мощен орган и положителните утвърждения могат да ви помогнат да приведете ума си в положително състояние. Намерете положителни твърдения за жени, майки и предприемачи, които ви връхлитат. Копирайте ги и ги поставете на работния плот, телефона си или ги запишете и ги поставете във вашия офис. Правейки каквото е необходимо, за да ги държите винаги близо до себе си, ще гарантирате, че винаги ще имате емоционално и мотивиращо вземане на място на място.

Намери този приятел

Много майки, които също са предприемачи, се утешават, като знаят, че имат един или двама много близки приятели, които споделят подобни цели и мечти. Срещата на кафе един ден в седмицата или събирането на обяд може да има съществено значение и да подобри емоционалното ви благополучие. Грижата за вас може да включва и грижа един за друг, като ги повдигнете емоционално, забравите за работа за известно време и просто като се посмеете заедно.

Останете на Пътя

Намерете добра рутина и се придържайте към нея. Това може да бъде сложно с децата, но може да се направи. Децата, особено младите, също жадуват за рутина и структура. Измислете график за вас и вашите деца и не забравяйте да имате време там само за вас. Една рутина с конкретни часове и това, което предстои да се постигне в тези времена, ще държи далеч неочаквания стрес или поне значително ще го намали.

Медитирайте

Много хора обичат медитацията, било в духовна форма, чрез йога, чрез повтаряне на мантра, или просто просто и релаксиращо отражение. Медитацията често и успешно се прави за отпускане и облекчаване на стреса. Можете да медитирате по 15 минути на ден и да работите до 45 минути на ден; това е всичко, което работи за вас. Едно е сигурно: медитацията работи за много хора, като успокоява ума и дава усещане за освежаване и обновяване.

Всички тези предложения имат едно общо нещо: вие отделяте време за вас. Намирането на време за себе си, дори ако не смятате, че разполагате с време, ще помогне за облекчаване на стреса. Ако сте майка, която също е предприемач, изрежете малка част от деня си (дори ако е само 15 минути!), Само за да се съсредоточите върху вас.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta