5 съвета за избор на инструктор по китара

5

Има много, много възможности за избор, когато търсите инструкции за китара. Повечето играчи знаят, че книгите и компактдисковете са доста неефективни. Преди всичко това е така, защото тези материали са предназначени да задоволят издателите, а не студентите.

Издателите се интересуват от продажбата на следващата книга от поредицата. Студентите се интересуват от обучението да свирят на китара.

Като се има предвид това, остава да търсите инструкции лично от учител по китара. Дори в този дух има много възможности. По-долу има малко храна за размисъл, когато взимате това важно решение.

1) Изберете учител, а не само китарист.

Най-честата грешка както на учителите, така и на учениците е, че се предполага, че добрият китарист трябва да бъде добър учител. Това просто е невярно. Някои от най-добрите китаристи в света стават ужасни учители, а някои от най-добрите учители не са най-добрите играчи. Това е изключително важна концепция за разбиране.

Следователно, като общо правило, ако бъдещият учител парадира със своите таланти и постижения като играч, но не и като инструктор, трябва да търсите другаде. Учителите, които са успели да преподават, правят преподаване основният фокус на техните реклами.

От друга страна, ако просто искате да похарчите парите си и 30 минути на седмица, за да видите колко добре играе вашият учител, изберете мъжа, който говори за това колко групи е бил, показва, че е свирил и албуми, които е записал. Но запитайте се: “Ако основният интерес на този тип е представянето, защо е прибягнал до преподаване?”

2) Потърсете система.

Досега най-често срещаният “метод” на обучение, използван от инструкторите с под-пара, е “Аз-бях-играя-този-път-целия-живот-така-нека-покажа-ти-как-аз -направете “метод. Проблемът с този подход е, че ви ограничава да играете в стила на инструктора. По-лошото е, че много учители имат списък с песни, които им харесват, и следователно това са песните, които ще научите, харесвате или не.

Солидният инструктор следва солидна система. Атрибутите на добрата система са, че тя е структурирана, логична, изчерпателна и прогресивна.

Структуриран системите се основават на нива на постижения, за да ви информират като ученик къде се намирате в тази система. Би трябвало да можете лесно да погледнете назад и да видите къде сте били спрямо това, което сте сега.

Логично системите имат причина за всичко. Трябва да има конкретни причини за изучаването на всяка скала, акорд, риф, техника и песен … нито един от критериите не трябва да се приема за даденост и вашият учител трябва да може да обясни защо научавате това, което научавате.

Изчерпателно системите включват материали за начинаещи чрез напреднали играчи и обхващат повечето жанрове стилове на игра. Ако една система може да ви отведе само досега, тя не е изчерпателна и в крайна сметка ще останете без неща, които да научите. Изградени са добри системи, които да се адаптират и да растат заедно с ученика.

Прогресивно системите съдържат информация, която е изградена и свързана с други критерии в системата. Учебен материал не трябва просто да съществува сам по себе си; тя трябва да има отношение към нещо, което сте научили или нещо, което ще научите в бъдеще.

3) Намерете учител, който да е отговорен и надежден.

Този не би трябвало да се занимава, но ако постоянно се бавите извън класната стая в очакване да се появи учител, трябва да бягате и да бягате бързо. Учителите, за които не може да се разчита, че ще се появят навреме и са готови да ви преподават, не се интересуват от това да се развивате като ученик. Период.

Това трябва да ви накара да се чудите каква е истинската му мотивация.

По-конкретно, внимавайте за правилата за заплащане на урок. Това често е индикация, че учителят е повече от готов да отмени урока ви, защото, хей, това му струва само 20 долара за цял почивен ден, нали?

Потърсете учители, които таксуват по месец, сесия или година. Тези учители ви показват житейски интерес да отговаряте за урока и графика си. Уверете се, че ако учител ще пропусне урок, вече сте платили за него и имате право или да имате квалифициран заместващ учител, или някакъв урок по грим.

4) Научете китара, преди всичко.

Алтер-егото на гореспоменатия учител „Аз-играех-този-път-целия-живот-така-нека-покажа-ти-как-правя-това” е човекът с музикална степен, която се опитва да ви преподава колеж в рамките на 30 минути веднъж седмично, докато държите тази китара, която не можете да свирите.

Особено за начинаещи китаристи, вашият учител трябва да има една основна цел за вас от самото начало: Научете се да свирите песни на китара възможно най-бързо.

Ако седите с учителя си и учите стандартна нотация и как да четете музика, но целта ви е да се научите да свирите на китара, направо не използвате ефективно времето и парите си.

Стандартната нотация е най-добрият начин за комуникация на музикални идеи, но това е БЕДЕН заместител на самото научаване как се свири на китара. Ако можете да рецитирате своя кръг от пети и знаете разликата между четвърт почивка и фермата, но не можете да свирите “Smoke on the Water”, тогава вероятно имате проблем като китарист.

Вашият учител наистина трябва да е наясно с всички тези неща и да може да ви ги обясни, ако наистина искате да знаете, но отново основният фокус трябва да бъде да свирите на китара по начина, по който искате.

5) Търсете повече от просто уроци.

Ставането на китарист е по-ангажирано от стандартния метод „вземете урока си, работете върху материала, покажете се седмица по-късно, изплакнете, повторете“, който за съжаление е най-често срещаният.

Активно търсете учители, които предлагат възможности за изпълнение като рецитали на ученици, сесии за запис, задръстване на китара с други ученици, директни връзки с музикалната индустрия и особено уебсайт, съдържащ достъп до полезна информация за учениците (не само образци от музиката на учителя и / или постижения.)

В обобщение, няма недостиг на китаристи, които искат да спечелят пари, като се срещат с вас веднъж седмично. Въпросът е, ще получите ли какво искате от това време и пари, които сте похарчили?

Следването на тези пет съвета в търсенето драстично ще подобри шансовете да имате добър опит като студент по китара, а също така непрекъснато да се учите и да растете като китарист.

Късмет!

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta