Bing Ads срещу Google AdWords: Подробен поглед върху текущата битка

B

Вероятно вече сте чували много за рекламата с плащане на кликване и как тя може да ви помогне да подобрите видимостта си онлайн, докато насочвате тонове трафик към вашия уебсайт.

Така че, логично е, когато вашият бизнес е на ръба на растежа, е точното време да се включите в платена реклама в търсене и да изведете насочването на клиентите си на следващото ниво.

Първото нещо, което ви идва на ум, когато обмисляте PPC, е Google AdWords. като най-големият играч на пазара на платена реклама, не е изненадващо, че Google AdWords е най-големият и най-популярният канал за реклама на PPC в света.

Съветваме Ви обаче да не бързате бързо да инвестирате в AdWords, без никакви предварителни мисли. Това, че е най-предпочитаната рекламна платформа в света, не означава, че е най-добрият избор и за вашия бизнес. Може да искате да изпробвате други платформи, особено Bing Ads, която със сигурност има по-малък пазарен дял, но може да служи на същата цел като AdWords на по-ниски разходи, особено ако имате ограничен бюджет.

Това ни води директно към сравнението между Google AdWords и Bing Ads като рекламни платформи.

Прелюдията: Двата най-значими гиганта в рекламата в мрежата за търсене

Като собственик на бизнес или потребител вероятно ще сте по-запознати с Google AdWords, отколкото с Bing Ads. Не може да се отрече фактът, че AdWords остава предпочитаният избор сред интернет рекламодателите и бизнеса, тъй като предоставя достъп на по-широка аудитория от потенциални потребители и осигурява голяма възвръщаемост на инвестициите.

Но преди да принизите Bing Ads като жизнеспособен рекламен канал, струва си да знаете ключовите разлики между двете платформи, които правят едната по-добра от другата. Нека разграничим двете платформи, използвайки ключови показатели за ефективност, които ще ви помогнат да вземете внимателно решение за вашия рекламен проект.

Цена на кликване и позиция на рекламата

Оказва се, че липсата на конкуренция и ниската популярност на Bing Ads дава на рекламодателите конкурентно предимство пред AdWords. По-малката рекламна база на Bing Ads създава по-добри шансове рекламата Ви да се показва на по-добри позиции, което прави платформата печеливша опция за бюджетни рекламодатели.

Не забравяйте обаче, че AdWords все още има по-голям обем на търсене и повече потенциални клиенти кликват върху реклами.

Конверсия и честота на кликване (CTR)

CTR е показател, който определя рекламния ранг и цената на кликване. Колкото по-висока е вашата CTR, толкова по-добро е класирането ви и по-малко плащате. Проучванията разкриват, че рекламодателите имат по-голям шанс да получат по-ниски разходи за реализация или олово за Bing от AdWords.

Интерфейс и управление

Друг важен фактор, особено важен за начинаещите PPC, е интерфейсът. Що се отнася до настройването и управлението на рекламни кампании, Google AdWords все още превъзхожда Bing с широка гама от разширения на рекламите и функции, които улесняват насочването, настройването и оптимизирането.

Качество на трафика

Що се отнася до обема на търсене и размера на аудиторията, Google просто доминира в рекламите на Bing. Google е по-мощен и има по-широк обхват и следователно привлича повече трафик.

Важно е обаче да се отбележи, че не всички пазари са равни. Google може да има по-голям пазарен дял, но има някои пазари, на които Bing може да предложи на рекламодателите по-добри възможности за увеличаване на трафика, реализациите и продажбите. Така че зависи от целевата аудитория на рекламодателя дали AdWords или Bing биха били по-добър канал за насочване на трафик към вашия уебсайт.

И така, кой печели битката?

Въпреки че няма съмнение, че Bing Ads все още е недостиг на Google AdWords, не можем да пренебрегнем факта, че пазарният дял на Bing непрекъснато се увеличава и платформата напредва в областите, в които се бори AdWords.

И двете рекламни платформи се фокусират върху ефективно насочване към клиентите, но в зависимост от вашата индустрия, бюджет, конкуренция, демографски данни и конкретни цели, едната платформа може да работи по-добре за вашия бизнес от другата.

Бихме ви посъветвали да разпределите част от рекламния си бюджет за маркетинг на Bing Ads или обратно и да видите коя платформа работи по-добре за вас.

Освен това можете да инвестирате в професионални PPC рекламни услуги за да осигурите успех във вашето начинание за интернет реклама. Професионалният доставчик на услуги може да ви помогне да постигнете максимална възвръщаемост на инвестициите, като провеждате PPC рекламни кампании, които са персонализирани според вашите специфични рекламни цели. Можете да работите със специален екип, който работи в тясно сътрудничество с вас, за да разбере вашата индустрия, нужди и пазар, също така ви съветва коя рекламна платформа ще бъде от най-голяма полза за вашия бизнес и как можете да започнете с PPC реклама от нулата.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta