Времето в Козумел – най-добрият и най-лошият месец

В

Времето в Косумел е една от причините, поради които най-големият остров в Мексико е толкова популярен. Но не всеки месец е най-доброто време за дъжд през есента и хладни температури през зимата.

В допълнение към страхотното време през по-голямата част от годината, популярността на Cozumel се дължи отчасти на красивите плажове и като основна спирка на повечето круизи по западните Кариби, които се възползват от добре познатия акцент на дестинацията върху гмуркане и гмуркане с шнорхел.

Средни температури

Климатът на Косумел има средна месечна висока температура от почти 88 градуса по Фаренхайт – една от най-топлите в Карибския регион – и средна месечна ниска температура от малко под 72 градуса – една от най-яките в региона, според света Метеорологична организация.

Средните високи температури достигат максимум от около 90 градуса от април до септември, което е дълъг период на горещи температури според карибските стандарти. Средните върхове спадат до ниските 80-те за зимните месеци от декември до февруари.

Средните ниски температури се движат около средата на 70-те години от май до октомври. Но те са във високите 60-те години от декември до март. Посетителите ще открият хладни нощи и прохладно плуване в океана.

Среден дъжд

Козумел получава средно около 4,9 инча валежи на месец. Той достига своя връх от 9,5 инча всеки през септември и октомври по време на разгара на сезона на карибските урагани, докато достига до по-малко от 2 инча през март и април.

Средният брой дъждовни дни на острова достига 15 през септември и октомври и намалява до 4 инча или по-малко през март и април.

Времето по сезон

Времето в Косумел през декември до февруари е средно високо в ниските 80-те години, средно ниско във високите 60-те и осем дни дъжд.

Пролетта има средни максимуми през горните 80-те, средни минимуми през ниските 70-те и пет дни дъжд.

Лятото има максимуми над 90, минимуми в средата на 70-те и девет дни дъжд.

През есента има високи стойности в горните 80-те, най-ниски в ниските 70-те и 14 дни дъжд.

Най-добрите и най-лошите месеци

Най-популярните месеци за посещение са февруари и март, с нов прилив на посетители през юни до август, според Карибската организация за туризъм. Посетителите на круиза ще открият, че умерената топлина през февруари и март е по-удобна от 90-градусовото време, което островът вижда от април.

Най-малко популярните месеци са септември, октомври и ноември заради обилни валежи и отново през януари заради хладно време.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta