Сигурност и поверителност на Google Play Apps от Google

С

Повечето от приложенията за Android се фокусират върху сигурността и поверителността, за да се уверят, че всеки има полезен опит при откриването и инсталирането на приложения и игри, които обичат най-много. С тази статия ще получите информация за последните промени, пред които са изправени разработчиците на Android, както и обяснение на мотива за всяка промяна и как тези ценни книжа улесняват устройствата с Android да станат по-защитени и защитени за удължения срок.

За да направят приложенията по-полезни и защитени, разработчиците на Android ще трябва да работят по нови изисквания, ако искат техните приложения да бъдат достъпни в Google Play в бъдеще. Те включват поддръжка на най-новата версия на Android и добавяне на поддръжка за 64-битов собствен код в приложенията в бъдеще. Освен това Google ще започне да включва някои метаданни за безопасност, за да ускори проверката на валидността на APK.

Как да защитим вашите приложения?

Има няколко причини да се изисква приложение, което да поддържа най-новата версия на API, е от полза за приложението със сигурност и поверителност, които Google постепенно добавя към платформата Android. Това не означава, че Android трябва да спре да поддържа по-стари версии на Android, което все още се насърчава. Google също илюстрира, че новите приложения, публикувани в Google Play от август 2018 г., трябва да имат API ниво 26 (Android 8.0) поне в него, използвайки целевия атрибут на SDK Version manifest.

Условието за съхранение на 64-битови процесори има ефект само върху приложения, които съдържат собствени библиотеки в тях. Google казва, че повече от 40% от използваните в момента устройства с Android имат 64-битова поддръжка и че тяхната производителност е значително подобрена чрез стартиране на 64-битов код. За това Google Play също поддържа 32-битови приложения и устройства, така че 64-битовата поддръжка е допълнение към 32-битовата поддръжка, използвайки един APK или множество APK файлове. Това е един от плюсовете за разработчиците, който те могат да използват в бъдеще.

В допълнение към горното, разработчиците имат почти 2-годишен период за преминаване към 64-битов, тъй като това условие ще започне през август 2019 г. Засега можете да започнете да добавяте малко количество метаданни за сигурност на върха на всеки APK, за да потвърдите, че е беше авторитетно разпространен от Google Play. Метаданните, които разработчиците ще добавят към APK файловете, са като значка за автентичност на Google Play за вашите Приложение за Android. Със сигурност 2017 г. беше невероятна година за разработчици, които са видели растеж и постижения в Google Play.

Увийте

С всички тези функции и предстоящите най-нови актуализации, очакваме с нетърпение да видим как екосистемата на Android и Play продължава да процъфтява през 2018 г. и напред. В заключение, за да завършим този раздел, можем да кажем, че Google ще започне автоматично да добавя сертификат към своите приложения в началото на 2018 г. Тази модификация няма ефект върху поведението на приложенията, но със сигурност ще се използва в бъдеще, за да позволи нови възможности за разпространение с усилието да помогне на потребителите да поддържат приложенията си актуални.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta