Ръководство за оцеляване на пениса – Съвети за грижа за студено време

Р

За мъжете, които обичат ски, риболов на лед, каране на снежни колела и други спортове със студено време, зимните месеци могат да бъдат най-вълнуващото време на годината. От друга страна, въпреки че слънцето е по-ниско в небето и има по-малко опасения относно вредните UV лъчи, метеорологичните условия все още могат да бъдат сурови за чувствителната кожа. Докато много мъже са разбиращи в носенето на балсам за устни, а някои дори могат да признаят, че използват лосион за кожа срещу изсушаващите ефекти на зимата върху лицето и ръцете, по това време на годината също са необходими допълнителни грижи за пениса.

Много мъже изпитват симптоми на пениса като следните през най-студената част на зимата:

· Зачервена, напукана, лющеща се кожа – дори когато е облечена срещу времето, студът може да извлече естествената влага на кожата, което води до напукване. Освен това отоплението на дома или работното място има тенденция да изсушава въздуха, създавайки суха среда, която може да бъде сурова за чувствителната кожа. Тези фактори могат да доведат до дискомфорт и да сложат край на всякакви планове за дълги вечери пред огъня с интимен партньор.

· Разтриване от дрехитеПо-тежките зимни дрехи и спортни съоръжения като ски панталони могат да създадат допълнителни протривания в областта на слабините, износвайки нежната кожа и причинявайки сухота и раздразнение. Сухата, напукана кожа е основна територия за задържане на бактериални и гъбични инфекции, причинявайки допълнителни неприятни симптоми и удължавайки проблема.

· Напукване поради физическа активност – Дори в най-студените дни мъжете могат да се потят, когато тренират или играят навън. Докато студеният въздух може да действа ободряващо по време на тренировка, след като тялото започне да се охлажда, влагата в областта на слабините, съчетана с студа, може да доведе до напукана, възпалена, на външен вид кожа.

Кога да получите помощ

Сухата, напукана и раздразнена или зачервена кожа не винаги е признак на напукване или дехидратация. Някои често срещани кожни заболявания като баланит, млечница и лишей планус – да назовем само няколко – могат да доведат до подобни симптоми. Ако напуканата кожа е придружена от белезникав, наедрял секрет, ако кожата се чувства топла на допир или ако състоянието не реагира бързо на лечение, може да се наложи лечение от квалифициран медицински специалист.

Поддържане на студа в залива

За да избегнат вредното въздействие на зимата върху пениса, мъжете могат да предприемат някои здрави мерки, за да победят студа:

1. Наслойте нагоре.Обличането за времето наистина не е трудно, но има значение. Макар и да не е надеждно, обличането в по-топло облекло може да предпази тялото от изсушаващите ефекти на студа. Започвайки с удобно, необвързващо бельо, изработено от памук, може да предпази пениса от директен контакт с по-груби материи като вълна. За спорт се препоръчват бельо, което отвежда влагата от тялото, тъй като може да предотврати натрупването на пот. Дългото бельо е идеално за носене под ски панталони или обикновени дрехи и може да поддържа зоната както топла, така и суха.

2. Пази го чисто.Измиването на натрупаните мъртви кожни клетки и масла може да помогне да се поддържа кожата на пениса здрава и да се поддържа целостта на повърхността му. Не се препоръчва използването на обикновен сапун, тъй като те могат да съдържат сурови химикали, които могат допълнително да изсушат кожата. Мек почистващ препарат, направен от естествени съставки, може да работи най-добре.

3. Влагата има значение. Най-ефективният начин за предотвратяване на дехидратация и напукване е да поддържате зоната добре овлажнена. Изцяло естествените овлажнители като масло от шеа или кокосово масло са с висока ефективност, а маслото от шеа по-специално е нежно към чувствителната кожа. Препаратът с витамин Е осигурява естествена бариера за запазване на хидратацията на кожата, борба с последиците от студеното време и изтриването, причинено от тежкото облекло.

4. Подхранване на пениса. За да попречите на студените зимни месеци да повлияят, е важно да замените хранителните вещества, които могат да бъдат изчерпани чрез суха, стресирана кожа. Прилагане на качество пенис хранителна формула (повечето здравни специалисти препоръчват Man 1 Man Oil) като част от ежедневната рутинна грижа може да помогне за попълване на витамините, минералите и антиоксидантите, които са необходими за насърчаване на здрава, гладка кожа, борба с бактериите и други нашественици и поддържане на естествения баланс на влагата в кожата.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta