Защита от атмосферни влияния за SIP (структурно изолирани панели)

З

SIP се произвеждат от 3 основни компонента. Тези компоненти са Exposure I Rated ориентирана нишка (OSB) за външните повърхности, сърцевина от експандиран пенополистирол и омрежено структурно лепило. Сърцевината на EPS и лепилата могат да издържат на продължително излагане на влага. Излагането на влага за OSB обаче е ключов елемент по отношение на трайността на SIP.

Експозицията I Rated OSB е предназначена за ограничено излагане на влага, която може да възникне по време на строителството, но SIP трябва да бъдат покрити по време на съхранение, за да се предпазят от излагане на дъжд, сняг и други елементи. След инсталацията SIP трябва да бъдат покрити с вторична устойчива на атмосферни влияния система възможно най-скоро. Това е необходимо, за да се предпази OSB от дългосрочно излагане на влага. Инсталирането на SIP и вторичната метеорологична система не трябва да се случва по време на обилен дъжд.

Детайлите за монтаж трябва да гарантират, че OSB облицовките и другите дървени компоненти на SIP конструкцията не са подложени на влага през целия живот на конструкцията. Излагането на влага може да бъде външно посредством насипна вода, която си проправя път през сайдинговата система или от вътрешността на конструкцията под формата на водна пара. За да се управляват тези потенциални източници на влага, трябва да се извърши правилно детайлизиране.

Тези ключови съображения за детайлизиране помагат за постигане на дълготрайни SIPs за трайност:

1. Прилагане на уплътнител, одобрен от производителя, на фугите на панела. Уплътнителят трябва винаги да се монтира в достатъчно количество и да се прилага непрекъснато.

2. Правилно използване на SIP лента или забавители на парата, както се изисква. Изборът и разположението зависи от използването на сградата и климатичните условия.

3. Правилно използване на признати от външни метеорологични системи, които трябва да включват както първична, така и вторична система. Облицовката трябва да осигурява дизайн на дъждов екран, който осигурява път за вода, която прониква през основната устойчива на атмосферни влияния система, за да се оттича от стената. Облицовката трябва да се монтира върху вторична система, която е оценена като устойчива на атмосферни влияния, като строителна хартия или продукти за домашно опаковане (т.е. Tyvek, домакинство и др.).

4. Правилно мигане и детайлизиране на всички отвори и прониквания на прозорци. Уверете се, че детайлите на отворите съответстват на оформянето на дренажна равнина, която работи заедно с външната метеорологична система.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta