Разбиране на Google AdWords

Р

Google AdWords
За разлика от много търсачки, Google, честно казано, обозначава списъци за търсене, които са платено разположение. Всъщност Google AdWords се появява в отделен раздел отляво на екрана.

Google AdWords предоставя евтино място за реклама на бизнеса, за да рекламира продукти или услуги на целева аудитория. Рекламодателите имат възможност да контролират бюджета си, да насочват рекламата си въз основа на ключови думи. Рекламодателите също могат свободно да определят рекламното съдържание.

Google AdWords позволява почти незабавен трафик, който може да се включва и изключва. Резултатите от трафика могат да се измерват, като се предоставя информация за това какво е успешно, кое не и какво трябва да се промени. AdWords може да открие, че работи чрез провеждане на тестова кампания.

Предимства за AdWords
Рекламодателите оферират за ключови думи, колкото повече рекламодател е готов да плати, толкова по-голяма е вероятността рекламата да се покаже по-високо в позицията в списъка с реклами. Google, неизменно желаещ да извлече максимума от рекламодателите, определя разположението въз основа на комбинация от честота на кликване, сума на офертата и бюджет. Разбира се, за да максимизира приходите и моля търсачи, Google има указания за показваните реклами и всички реклами трябва да получат минимален процент кликване или те ще бъдат премахнати.

Насоки за AdWord
Ясно и точно опишете уебсайта, това е в полза на рекламодателя и търсещите. В крайна сметка, колкото по-квалифициран посетител, който кликне върху рекламата, толкова по-голяма е вероятността кликерът да превърне в продажба. Като предоставят ясна и точна информация, търсещите, които кликват върху рекламата, са квалифицирани потенциални клиенти, които са склонни да конвертират по-последователно от неквалифицирани потенциални клиенти. Най-ефективната реклама съобщава ясно послание на целевата аудитория.

Избягвайте прекаленото изписване с главни букви, суперлативи и пищни удивителни знаци в рекламата. Правейки това, вие не само обслужвате посетителя, но и филтрирате нежелани кликвания от не-купувачи. Поради ограничения на пространството, рекламното Ви съобщение ще трябва да бъде кратко. Изберете ключови думи, които са подходящи за вашия продукт, услуга или съдържание. Не са разрешени фрази с призив за действие (т.е. не можете да използвате фрази като „кликнете тук“ в рекламното си копие.) Също така няма изскачащи прозорци.

Стъпки за AdWord Campaign

1.) Отворете акаунт

2.) Целеви език и държава – Това е много важно, защото ако вашият продукт или услуга не могат да бъдат изнесени, не искате да плащате за реклама в онези страни, за които вашият продукт или услуга не могат да бъдат продадени.

3.) Създайте рекламна група – създайте реклама, изберете ключови думи, определете максималната цена на кликване, която сте готови да похарчите, и дефинирайте сумите на офертите.

Заглавие
Заглавният маркер обикновено е най-важната част от рекламата. Не забравяйте да използвате кратка фраза, която привлича вниманието на вашата целева аудитория. Недостатъчно използваната функция на Google ви позволява да поставите въпросителен знак в заглавието, търсеният термин автоматично замества въпросителния знак в заглавието на вашата реклама.

Определете максималното кликване – Google ще предложи цена на кликване, но не е необходимо да се спазва препоръката. Чуха се аргументи, че позиция №1 не винаги означава увеличаване на продажбите; понякога втора позиция ще филтрира безполезни кликвания и ще осигури целеви трафик с по-висок процент на реализация. Основното правило е, че позиции 1-3 събират най-много трафик и най-добри резултати. Увеличаването на вашата максимална цена на кликване или честотата на кликване върху рекламите обикновено ще подобри позицията на рекламата.

Използвайте варианти на ключови думи, за да достигнете до повече перспективи. Разнообразие или изписвания и производни на ключови думи ще увеличат шансовете за показване на рекламите Ви. Не забравяйте да използвате често използвани правописни грешки и множествени числа в списъка си с ключови думи.

Широко съвпадение – насочва ключовите думи по свободно дефиниран начин. Рекламите се показват въз основа на ключови думи, които са били заявени от потребители на търсене. Например, ако ключовите думи, които планирате за широко съвпадение, са „планински велосипеди“ и потребителите търсят термините „велосипеди, които могат да се изкачат на планина“, рекламата Ви ще се покаже; за разлика от точното съвпадение, което изисква изборите на ключови думи да отговарят точно на заявката.

Съвпадение по фраза – обозначава се, когато във фразата се използват цитати. Ключова фраза, зададена като съвпадение по фраза, ще се появи само когато се търси точната фраза. Например “планински велосипеди” ще се появят, когато търсещите търсят “маркови планински велосипеди”.

Точно съвпадение – е когато ключовата дума или фраза се въвеждат в скоби. Фразата ще показва реклами само когато въведената фраза за търсене е идентична с ключовата фраза. „Планински велосипеди“ ще се появи само когато търсещите търсят „планински велосипеди“

Отрицателна ключова дума – помага за филтриране на несвързани фрази. Тире се въвежда преди филтриращата фраза. “Състезанията с планински велосипеди няма да се появят, ако се търсят състезания с планински велосипеди.

Целева страница – важно е, защото това не само помага при проследяването, но също така осигурява целенасочена и специфична целева страница за търсещите. Информацията може да бъде свързана с действителното търсене, като същевременно увеличава коефициентите на преобразуване за продажбите. Фокусирана целева страница със съдържание, свързано със същата терминология като действителното търсене, ще покаже на търсещия, че вашето решение е подходящо за техните нужди.

3.) Определете бюджета – за да се увеличи максимално излагането, Google препоръчва дневен бюджет за всяка кампания.

Предложеният от Google бюджет е полезен за получаване на постоянен трафик през цялата рекламна кампания. Имайте предвид, че това е само препоръката на Google; в крайна сметка от вас зависи да определите бюджет, който да е достъпен и подходящ.

Google доставя инструменти за проследяване, които помагат на уебмастърите да определят възвръщаемостта на инвестициите си въз основа на търсения по ключови думи и фрази. Въпреки че технологията не е перфектна и не може да проследява телефонни поръчки и поръчки за покупка, тя трябва да даде на рекламодателите представа какви фрази и ключови думи се преобразуват добре в тяхната рекламна кампания.

Въпреки че Google AdWords не трябва да бъде единствената Ви рекламна кампания, но трябва да бъде значителна част от кампанията Ви. Google AdWords със сигурност може да помогне за изпращането на тези важни целеви търсещи на вашия уебсайт. Започнете с Google AdWords на адрес http://www.google.com/ads/

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta